Un, Dos, Stress

Foto: Annemieke van der Togt

Un, Dos, Stress is een theaterformatie met Thijs van de Meeberg (winnaar jury- en publieksprijs Leids Cabaret Festival 2015) en Remy Evers (winnaar juryprijs Cameretten 2019). Zij leerden elkaar kennen aan de Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch.

De chaotische voorstellingen van Un, Dos, Stress kenmerken zich door authentieke en absurdistische scènes. Een genre op zich eigenlijk, met invloeden van toneel, cabaret en mime. Lomp, aandoenlijk, pijnlijk.

Un, Dos, Stress debuteerde in 2017 met de avondvullende voorstelling De Totale Escalatie (regie Wannie de Wijn)en eigenlijk escaleert alles wat ze aanraken nog steeds totaal.

De Grote Un, Dos, Stress Kerstspecial

In december 2022 gaat Un, Dos, Stress op tournee met “De Grote Un, Dos, Stress Kerstspecial”. 

De feestdagen saai, eindeloos of zelfs beangstigend? Ja, dat vonden wij ook. Daarom is er nu De Grote Un, Dos, Stress Kerstpecial. Het voorkomt geen gourmet bij je schoonfamilie, maar het maakt het wel dragelijk. Want na het zien van dit vervreemde kerstspektakel zullen de feestdagen voelen als een speeltuin en nooit meer hetzelfde zijn.

De enige rode draad zit in de kerstmuts. De arrenslee zit vol doemscenario’s en dat resulteert in de meest krankzinnige Top2000 ooit, het werkelijke verhaal van de drie koningen, een soort wijnproeverij en allerhande kerstwensen.

De Grote Un, Dos, Stress Kerstpecial is de snelste, goedkoopste en relativerendste weg naar het ultieme kerstgevoel. Enkele reis. Dat wel. Komt allen tezamen, want… met kerst mag niemand alleen zijn.

Over De Grote Un, Dos, Stress Kerstspecial:

  • ‘Het is niet lomp, wij spreken liever over een authentieke manier van vrij spelen’ (Un, Dos, Stress)
  • ‘Broodnodige frisse wind door het solistische cabaretlandschap’ (Thijs van de Meeberg *****)
  • ‘Het zijn lieve jongens, maar je moet ze niet bij elkaar zetten’ (de moeder van Remy Evers)
  • “Dit is zo mijn humor” (Remy Evers)
Website Un, Dos, Stress
Volg ons op Facebook